Algemeen

Op dit moment (Mei 2019) hebben en verwachten wij geen pups.

Uit het laatste nest, van Chanel, hebben wij Noah aangehouden.
Als alles goed gaat zal er op zijn vroegst over 2 tot 3 jaar een nestje van haar komen.

Uitgezwaaid!

De afgelopen weken hebben wij gefaseerd alle pups uitgezwaaid.
Inmiddels al van allemaal één of meerdere berichten ontvangen: iedereen tevreden!
Ook wij hebben de socialisatie / opvoeding gestart van Noah en Muggle.

5 september 2018 : De pups zijn er!

Op woensdag 5 september is Chanel in een tijdsbestek van 14 uur bevallen van maar liefst 12 pups! Vader is Max (Indy v/d Bosmoat).
Om 11.00 uur verscheen de eerste en zo tegen 01.00 uur de laatste.

Er zijn 7 zwarte pups en 5 bruine pups.

De ontwikkeling van de pups is te volgen via het item “nestjes“.

 

12 augustus ’18: Pups in aantocht

Begin juli is Chanel twee keer bij Max (Indy v/d Bosmoat) op bezoek geweest en het is nu duidelijk zichtbaar dat ze zwanger is. De pups worden zo omstreeks 10 september verwacht en kunnen gelet op de vachtkleur van de ouders zwart of bruin zijn.
Dit maal geen pupzomer vanwege een verlate loopsheid, maar gelet op de afgelopen hittegolf is dit zeker niet erg. Nu op naar een herfstperiode met pups. Een nieuwe generatie Dichonexa’s labradors.

15 april ’18: Inzetbaar bij vermissingen

Na het afgelopen jaar intensief aan het trainen te zijn geweest met het Module B – boekje ( inzetvaardigheden ) is Chanel met haar begeleider Gré aan een ultieme inzettest onderworpen.
Er moest een groot, heuvelachtig en lastig te belopen bosperceel worden afgezocht naar een onbekend aantal vermiste personen.
Alle vermiste personen werden door Chanel goed gelokaliseerd en verwezen.  Na deze test kon het felbegeerde inzetcertificaat Vlaktezoeken B worden uitgereikt.

14 maart ’18 : Feestje!

Vandaag 11 jaar geworden. Onze grote zwarte beer Thorgal. Eén van de pups uit ons eerste nest (Dimphey & Chester) Hoop hem nog lang fit en actief te kunnen houden.

december ’17: Chanel kan er voor gaan

Afgelopen week is Chanel in het kader van het ECVO-onderzoek in Ommen bij oogarts v/d Sandt geweest.   Alles prima in orde!
Nu alle officiële zaken op orde en kunnen wij ons richten op de reu-keuze in de hoop komend zomer een leuk nestje te kunnen realiseren. 
Chanel zal er samen met haar begeleider Gré hard aan werken om het Inzetcertificaat Reddingshond nog binnen te halen.

Oktober ’17: Chanel op de show

Nu even wat anders op het programma dan mensen zoeken!  
Op 18 september hebben wij Chanel uitgebracht op de kampioenschapsclubmatch van de Labrador Kring Nederland.  Met een ZG in de Open Klasse Teven als resultaat.
Een paar weken later, op 8 oktober, stond zij in Zwolle in de ring op de Hanzeshow.  Ook hier kwam zij uit in de Open Klasse Teven met een ZG.  
Van beide keurmeesters een keurig overeenkomend verslag gekregen om trots op te zijn!     En nu…….wekelijks weer hard aan het werk voor haar inzetcertificaat in het reddingshondenwerk.

Juli ’17: Chanel op weg naar inzetbaarheid

Na een inzetoefening van ruim 2 uur in de stromende regen en het vinden van de vermiste persoon kon aan Chanel met haar begeleider Gré het “boekje” worden uitgereikt.  Het team zit op inzetniveau voor het zoeken op de vlakte, maar zal de komende maanden nog echt stabiel werk moeten laten zien en wekelijks het boekje moeten laten aftekenen.  
Nog even de puntjes op de “i” zetten !

Komend nest

In de zomer van 2016 heeft Toph haar tweede nestje met pups gehad.   Alle pups zijn begin september verspreid over een groot deel van Nederland naar de nieuwe eigenaren gegaan.     Met Toph zullen wij niet verder fokken.  Twee nestjes is mooi geweest en bovendien is zij natuurlijk in prioriteit een werkhond binnen het reddingshondenwerk.

Als alles met Chanel goed blijft gaan qua gezondheid en opleiding tot inzetbare reddingshond zullen wij in 2018 een nestje met haar fokken.  Inmiddels oriënteren wij ons al in de labradorwereld naar een geschikte partner.

 

Januari ’17: Winterse trainingsdag

Op zaterdag 21 januari hadden wij met onze honden een winterse trainingsdag in Nunspeet.  Op deze dag was ook fotografe Alette Holman aanwezig. Tijdens de clubmatch van de LKN met haar gesproken over het reddingshondenwerk en dit wilde zij graag eens meebeleven. 
En dat heeft ze gedaan middels het schieten van een hele reeks foto’s.      Bedankt Alette !      ( www.beeld-in-boek.nl)

Reactie Alette :  “Respect voor mens en dier en vooral interactie tussen beide!”

Rondje Nederland – deel 2

Net voor de feestdagen even een avondje naar Enschede geweest om te zien hoe het met onze “honnepon”  Tooske ging.

Afgelopen zondag, een zonnige winterdag, een dagje Noord-Holland gedaan.  Eerst een bezoekje gebracht bij Gio in De Kwakel en na een heerlijke  lunch bij de Westeinderplassen naar Katwoude om Jacky te bezoeken.

Alle hondjes zijn op de juiste plek terecht gekomen, want géén van de puppen mochten wij weer mee naar huis nemen.

Nu nog via de officiële weg bij Fay-tje haar stamboom en DNA-profiel brengen, alhoewel wij haar wekelijks tijdens de training binnen het reddingshondenwerk aan het werk zien.

Rondje Nederland – deel 1

In december zijn wij gestart met het rondje Nederland om de stambomen en de DNAprofielen van de pups af te leveren.  

Inmiddels  bij Teun ( Zwolle ),

Olly (Spijk, Gr) en

Freek (Steenwijk) geweest.   

Pups zijn het echt niet meer…..heerlijke slungelige pupers.

 

Trots op onze honden !

Tijdens het trainingsweekend van de Reddingshonden Werkgroep Overijssel eind september waren de Dichonexa’s Labradors ruim vertegenwoordigd.   De kleine Fay ( 11 weken ),  Chanel ( ruim 1,5 jaar ),  Toph ( 6 jaar ) en Thorgal ( ruim 9,5 jaar) actief.    Bovendien traint er in het Zeeuwse nog een nakomeling bij de DRG :  Yentle!    Allemaal labradors met een overweldigende werklust.

Resultaten Chanel

Tijdens de clubmatch van de Labrador Kring Nederland heeft zij in de Jeugdklasse een “Zeer Goed” kwalificatie behaald.    Jammer dat haar gangwerk in de kleine ring niet zo goed uit de bus kwam.   Wij weten beter….zien haar wekelijks fraai in het trainingsveld bewegen.

Ook hebben wij een aantal DNA-onderzoeken gedaan :  Skeletal Dysplasie / Centronuclear Myopathy / DM allen met de uitslag “normaal”.   Voor PRA en RD/OSD  is zij vrij verklaard met ” normal by parents “

Een hele zomer bij huis…

Geen echte zomervakantie voor ons gezin, maar een “puppenkraamtijd” .  In de maanden juli en augustus hebben wij onze handen vol gehad aan de 7 pups van Toph en Ozzie.  Heerlijk zo’n zomernest.   Veel buiten vertoefd en weken goed kunnen observeren om uiteindelijk bij elke gegadigde de juiste pup te kunnen plaatsen en ook dat lijkt ons weer gelukt te zijn !

12 juli 2016: de eerste video’s


(Zie ook onder de pagina van het nestje)

6 juli 2016 : Pups

Op 6 juli is Toph bevallen.  Helaas ook ditmaal met een keizersnede. Gelukkig konden wij dankzij  de professionele inzet van de dierenartsen en de assistentes van DAP Dalfsen  na een uur huiswaarts met 7 gezond ogende pups ( 3 teefjes en 4 reutjes) en een nog versufte Toph.

De gelukkige aspirant-pupkopers, voor wie er zoals het er nu naar uit ziet een pup beschikbaar is,  zijn een dag later geïnformeerd.
Helaas ook enkele anderen moeten teleurstellen. De komende weken zijn de pups middels foto / film te volgen onder het item “nestjes” .

Juni 2016

Het zijn de laatste loodjes. De uitlaatbeurten worden niet alleen korter, maar ook frequenter. Toph haar strakke buiklijn is compleet verdwenen en bij het uitlaten klotst het aan alle kanten.
In en uit de auto springen is er ook niet meer bij. Het aftellen is begonnen : 10, 9, 8, ………………….. Benieuwd hoeveel bandjes we volgende week mogen gaan gebruiken!

Clubmatch mei 2016

Op de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Labrador Vereniging op 29 mei behaalde Dichonexa’s a Dream in the Night ( oftewel: Chanel ) de kwalificatie Uitmuntend in de Jeugdklasse Teven.

RWO weekend mei 2016

Tijdens het Hemelvaartsweekend met de RWO getraind in Duitsland.  Ditmaal was Thorgal van de partij. Hij heeft zich als een echte heer gedragen.

Toph ( mogelijk zwanger) bleef heerlijk thuis genietend van de zonnige dagen.

 

April 2016

Eind april is onze Toph loops geworden.  Een paar weken eerder dan verwacht, maar dat mag de pret niet drukken. Date is vastgelegd.

Op een winterse trainingsdag lieten Chanel en haar begeleider Gré, net als in de afgelopen periode, een goede zoekoefening zien. De coaches van de RWO waren het er over eens : deze combinatie verdient een A-certificaat.  Gré en Chanel gaan hard aan het werk om op termijn aan de module  Vlakte-B te kunnen gaan werken. Veel uitdagingen, variaties in oefeningen e.d.

Maart 2016

Na de uitslag van het oogonderzoek een afspraak geregeld voor Chanel bij dierenarts De With van Dierenartsenpraktijk de Weide in Hoogeveen voor het maken van officiële heup- en elleboogfoto’s.  Inmiddels is de uitslag van de Raad van Beheer binnen: HD en ED vrij !!

Hierna is Chanel naar Cees verhuisd. Hoop dat zij beiden een fijne tijd tegemoet gaan.

Februari 2016

Met Toph en Chanel naar de dierenkliniek in Ommen geweest om door oogarts v/d Sandt de ogen te laten testen in het kader van het ECVO oogonderzoek.  Beide dames vrij van oogafwijkingen!

Oktober 2015

Met Toph en Chanel naar de Hanzeshow in Zwolle geweest.  Chanel uitgebracht in de Puppyklas Teven: Veelbelovend 3e plaats.  Toph uitgebracht in de Open Klasse Teven : Uitmuntend.

September 2015

De afgelopen weken met de RWO fantastisch kunnen trainen op een puinlocatie in Deventer.  Thorgal en Toph slaagden hier voor het Inzetcertificaat Puinwerk en Chanel maakte haar eerste echte puinoefening mee.

Augustus 2015

Grote schrik!  Tijdens een training met de reddingshonden in Nunspeet raakte Chanel zwaar gewond aan haar linker voorpoot.  Haar hele polsje lag tot op de pezen open.  Bloed overal.  Direct eerste hulp verleend en naar de dierenarts gegaan…….15 hechtingen in twee lagen en weken rust.

Een of andere malloot had in het bos een gebroken glas met scherpe randen naar boven volgestopt met mos en in de grond gezet….hier vloog Chanel tijdens haar oefening door heen….maar zij maakte ondanks dit toch haar zoekoefening af.  STOER MEISJE !!

Mei 2015

Jubileumtrainingsweekend gehad met de RWO in Duitsland. Heerlijk getraind met Toph en Gré met haar kleine Chanel.  Thorgal bleef lekker thuis bij de “heren”.

April 2015

De pups zijn, op één na, inmiddels naar hun nieuwe adres verhuisd.

Een teefje blijft nog wat langer bij ons logeren.

Maart 2015 – update week 6 en 7

Drukke weken nu! Pups gechipt en afname DNA-materiaal door de Raad van Beheer.  Ook met het grut naar de dierenarts geweest voor de eerste enting en gezondheidsonderzoek.

Afgelopen zaterdag nog de puppytest ……..veel indrukken, maar ook heerlijk genietend in de tuin.

Maart 2015 Update week 5

Het gaat veel te snel!

Inmiddels is het spul al weer bijna 6 weken en zijn ze verhuisd naar de garage: meer ruimte, meer indrukken en als het even kan gaan ze naar buiten voor een speelkwartiertje. Net vanmorgen voor het eerst pensstaafjes uitgedeeld……dat was een feest.  Ze gingen helemaal los!

Februari 2015 Update week 3 en 4

De pups doen het goed. Ze groeien als kool en inmiddels zijn wij gestart met bijvoeren. Eerst alleen wat vlees, maar nu ook met geweekte brokjes erbij. Gelukkig gaat alles met moeder ook goed.  Wonden genezen, activiteit neemt weer wat toe. Nu alleen hinderlijke schrammen op de tepels van de vlijmscherpe nageltjes en tandjes.

Januari 2015 Update week 2

De afgelopen week zijn wij druk geweest met onze Toph. Vorige week ontdekten wij dat haar buikwond op een viertal plekjes open was geknapt. Tja… met vijf van die gulzige dames en heren die uit volle kracht aan de tepels trekken. Helaas is het niet gelukt om de opengesprongen plekjes te sluiten na het plaatsen van een zestal nietjes ( krammetjes ) en de tankmomenten opsplitsen in 2-3 pups tegelijk. Een week van veel extra zorg voor Tophje. Dinsdag deze zwemmende nietjes verwijderd en nu zien of de wond “per secundam” zal sluiten.  Uit voorzorg maar gestart met een antibiotica kuur. Nu maar hopen dat in de komende week de wondjes zich volledig sluiten.

FLINK BALEN !!!!!!!!!!!!!!!!!                                       Hier de boosdoenders ………..

22 januari 2015

We hebben een onrustige nacht gehad. Toph is behoorlijk in de weer geweest: zitten, liggen, lopen, weer liggen, enz. Allemaal voorbodes dat er iets staat te gebeuren. In de loop van de ochtend kwamen de eerste echte weeën, maar we hadden niet de indruk dat het erg wilde vlotten. Toph perste wel, maar er kwam geen beweging.  We kregen de indruk dat er eentje dwars zat.  Na een tweetal contacten met de dierenarts kregen we het advies om richting de praktijk te komen. Daar werd al snel duidelijk dat er ondanks de flinke weeën nog niets onderweg was.  Toen de beslissing genomen om ze middels een keizersnee te gaan halen, jammer…..de natuurlijke weg is uiteraard het mooiste.  Toen de boel open lag zagen we al snel waarom er geen beweging in zat, er lag een flinke “jongen” ( of meisje ) een beetje in de weg. Een dwarsligger!  Zo rond 14.10 was die eruit en daarna volgden er in snel tempo nog vier. Allemaal meteen levendig, luidruchtig en hongerig.  Gelukkig allemaal gezonde pups : 2 reutjes en 3 teefjes.

December 2014

Goed nieuws, het lijkt erop dat de dekking geslaagd is.  Op 20 december tijdens de laatste RWO training van 2014 liet Toph nog een mooie zoekoefening zien. Lastige geurstromen heeft ze goed uitgewerkt. Voorlopig was dit haar laatste “werkdag” binnen de RWO, zij heeft nu zwangerschaps- en bevalllingsverlof tot eind maart 2015.

November 2014

Onze Toph heeft op 22 en 23 november een bezoekje gebracht aan een leuke boy, Coco Loco’s X-Rated, gebracht.  Hopelijk is het goed gegaan en kunnen we een nestje tegemoet zien, afwachten maar…….

.